Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vybíral peníze pro neslyšící. Za falešnou sbírku hrozí muži pokuta

Falešnou sbírku pro sluchově postižené se podařilo na konci minulého týdne odhalit budějckým policistům. Před obchodním domem v Českém Vrbném a na sídlišti Vltava se pohyboval muž, který od lidí vybíral peníze. Na sbírku ale neměl žádné povolení. Navíc šlo o „známou firmu“.

Hlídka městské policie vyjížděla k oznámení o muži vybírajícím finanční hotovost v pátek dopoledne. „Ještě před příjezdem hlídky se muž přesunul z Českého Vrbného na sídliště Vltava. Před policisty předstíral, že nerozumí. Bohužel ale marně. Stejný scénář totiž strážníci s dotyčným mužem řešili v minulosti již několikrát,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková.

Muž se snažil od lidí vybírat peníze, které měly pomoct sluchově postiženým. Na sbírku ale neměl žádné povolení. „Za přestupek proti pořádku v územní samosprávě hrozí podle Školkové pachateli v příkazním řízení pokuta do 10 tisíc korun, správní orgán ale může uložit pokutu až do 100 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky krimi, policie, České Budějovice, peníze, Vltava, České Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vybíral peníze pro neslyšící. Za falešnou sbírku hrozí muži pokuta  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.