Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Skupina ze Strakonicka tiskla na laserové tiskárně tisícovky, muž při výrobě padělku použil na rubové a lícové straně jiné roky vydání

Jihočeští kriminalisté dopadli dva muže a jednu ženu ze Strakonicka, kteří jsou podezřelí z padělání peněz. Třicetiletý muž měl na multifunkční laserové tiskárně vyrobit několik padělků bankovek nominální hodnoty tisíc korun, bez napodobení ochranných prvků. Tyto padělky pak předal o rok staršímu muži. Sedmadvacetiletá o všem věděla a nepřímo se na realizaci podílela. Všem podezřelým hrozí až pětiletý trest ve vězení.

Třicetiletý muž ze Strakonicka měl bankovky tisknout na jaře letošního roku. Ty pak předal dál o rok staršímu muži. „Paradoxem celého případu je, že tento muž při výrobě padělku použil na rubové a lícové straně jiné roky vydání samotných bankovek,“ uvedl tiskový mluvčí policie Milan Bajcura.

Všichni podezřelí si převzali usnesení o zahájení trestního stíhání pro padělání a pozměnění peněz. Skupině hrozí až pět let za mřížemi. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky padělání peněz, policie, Strakonicko, vězení, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skupina ze Strakonicka tiskla na laserové tiskárně tisícovky, muž při výrobě padělku použil na rubové a lícové straně jiné roky vydání  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.