Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dva cizinci násilím natlačili seniora do auta, ukradli mu 1 500 korun. Kriminalisté je dopadli za dva dny

Dva dny stačily jindřichohradeckým kriminalistům k dopadení dvou cizinců, kteří minulý týden v pondělí okradli v Kardašově Řečici seniora. Nejprve ho požádali, aby jim ukázal směr na Třeboň. Pak mu nabídli ke koupi různé balíčky s věcmi, přičemž jeden z podezřelých neváhal a z okénka auta strčil tyto balíčky do nákupní tašky seniora, kterou držel v ruce. Celá situace vyvrcholila násilným natlačením seniora do jejich auta, kde ho okradli.

K události došlo minulý týden v pondělí kolem čtvrt na devět ráno na náměstí Jaromíra Hrubého před restaurací Plzeňská pivnice. Dva cizinci ve věku osmnáct a dvaadvacet let se nejprve seniora zeptali na cestu do Třeboně. Během toho už mu do nákupní tašky strkali různé balíčky s věcmi.

„Za ně po něm požadovali peníze, kdy jim senior dobrovolně ze své peněženky dal 300 korun. Muži z auta ale chtěli více peněz, což jim poškozený odmítl vydat a odešel z místa směrem domů. Podezřelí muži jeli v autě pomalu za ním. Seniora sledovali, ve vhodném okamžiku zastavili a zatlačili ho na zadní sedadla auta. Tam k němu přisedl jeden ze spolupachatelů a zabránil mu tak vystoupit ven. Řidič vzal z jeho nákupní tašky seniorovu  peněženku, ze které ukradl celkem 1 500 korun,“ popsala tisková mluvčí policie Hana Millerová.

Seniora pak pustili z auta s tím, že si má jít domů pro další peníze. Poškozený muž z místa odešel, schoval se za nedaleký dům a následně ze svého bytu zavolal policii. Kriminalisté po autě vyhlásili pátrání.

Minulý týden ve středu se jim podařilo dopadnout muže, kteří v autě byli a převezli je do policejních cel. Policejní komisařka ještě v ten den vyhotovila usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin loupeže ve spolupachatelství.

Policejní komisařka o den později podala podnět k návrhu na vzetí obou obviněných do vazby. „Státní zástupce udělil policejnímu orgánu příkaz k propuštění obviněných ze zadržení a oba byli propuštěni. Trestní stíhání je vedeno na svobodě. V případě soudem uznané viny jim hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ dodala mluvčí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky kádež, senior, policie, Jindřichohradecko, soud, Třeboň, Kardašova Řečice, peníze, Jaromír Hrubý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva cizinci násilím natlačili seniora do auta, ukradli mu 1 500 korun. Kriminalisté je dopadli za dva dny  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.