Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Opilý muž vyrval z dlažby kolostav, hrozí mu pokuta až padesát tisíc

Strážníci městské policie řešili včera v noci vandala, kterému se do cesty postavil kolostav umístěný před vchodem městské radnice. Jedenatřicetiletý muž ho násilím vytrhl z dlažby. Hlídka vandalovi dala dýchnout. Zkouška na alkohol u něj ukázala výsledek 2,78 promile.

Opravdu veselou cestu z večírku měli včera v noci dva muži z Budějc. Když procházeli okolo radnice, jednomu z nich do oka padl stojan na jízdní kola a násilím ho vytrhl z dlažby. „Po úspěšně vykonaném vandalském činu oba dva muži pokračovali v chůzi do Biskupské ulice, kde je zastavili strážníci. K poškození kolostavu se pachatel pod tíhou důkazu ve formě kamerového záznamu přiznal,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Hlídka měla u muže podezření, že se posilnil alkoholem. To se nakonec i potvrdilo. Jedenatřicetiletý vandal nadýchal 2,78 promile. Šetřením celého případu se bude dále zabývat příslušný správní orgán. Muži hrozí za přestupek proti majetku pokuta až 50 tisíc korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky městská policie, vandal, České Budějovice, pokuta, dlažba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž vyrval z dlažby kolostav, hrozí mu pokuta až padesát tisíc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.