Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidič osobáku přejel nohu muži, který řídil dopravu. Na místo letěl vrtulník letecké záchranné služby

Jindřichohradečtí policisté řeší těžké ublížení na zdraví, ke kterému došlo v polovině října letošního roku. Řidič osobního auta přijel na místo, kde byl provoz řízen kyvadlově. Když ho muž, který dopravu řídili vyzval, aby couvl, najel na krajnici a levým předním kolem najel na jeho pravou nohu. Pro zraněného muže letěl vrtulník letecké záchranné služby.

Událost se stala 15. října na silnici ve směru od Žirovnice na Jindřichův Hradec. Řidič osobáku přijel ke křižovatce s místní silnicí vedoucí na Hostějeves, kde byl provoz řízen kyvadlově. Muž, který v místě řídil dopravu ho požádal, aby s autem couvl a uvolnil cestu pro protijedoucí náklaďák.

„Podezřelý řidič nemohl s autem, protože za ním stálo další auto. Rozhodl se proto, že najede na pravou nezpevněnou krajnici. Při rozjíždění se pravděpodobně nevěnoval řízení, nesledoval situaci v silničním provozu před sebou a levým předním kolem najel na pravou nohu před ním stojícího muže. Ten upadl na silnici,“ uvedla tisková mluvčí policie Hana Millerová.

Pro zraněného muže letěl vrtulník letecké záchranné služby, který ho transportoval do nemocnice v Budějcích. Podezřelý řidič způsobil poškozenému těžkou újmu na zdraví. Alkohol byl u obou účastníků vyloučen. Ve čtvrtek si podezřelý řidič převzal sdělení podezření a je nadále trestně stíhán.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky nehoda, zranění, nemocnice, policie, Jindřichohradecká, doprava, letecká záchranná služba, silnice, Jindřichův Hradec, Žirovnice, Hostějeves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič osobáku přejel nohu muži, který řídil dopravu. Na místo letěl vrtulník letecké záchranné služby  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.