Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Agresor napadl v Suchém Vrbném strážníka, skončil v poutech

Strážníci městské policie řešili včera agresora, který před prodejnou potravin na Suchovrbenském náměstí popíjel alkohol. Vyostření přestupku nakonec skončilo zraněním strážníka.

Ke konfliktu došlo včera v půl páté odpoledne v Suchém Vrbném. Před prodejnou potravin seděli dva muži, kteří popíjeli alkohol. To ale obecně závazná vyhláška města zakazuje. V době řešení přestupku se začal jeden z mužů chovat agresivně a křičet na strážníky. Na místo byla proto přivolána další hlídka. 

„Agresor se proti jednomu ze strážníků rozběhl a rukama ho udeřil do hrudníku. V dalším napadání mu strážníci museli zabránit použitím donucovacích prostředků a nasazením služebních pout. Pětadvacetiletý společník dotyčného muže se mezitím rozhodl, že svému kamarádovi pomůže, a na strážníky se rozeběhl také,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Věra Školková, která dodala, že ani druhého muže pouta neminula.

Na místo mezitím zamířili i zdravotníci, kteří jedenatřicetiletého agresora za doprovodu strážníků převezli do českobudějovické nemocnice. Druhý z mužů se mezitím rozhodl se strážníky spolupracovat. Poté, co mu byla pouta sejmuta, byl s poučením o dalším postupu z místa propuštěn. 

Strážník si z incidentu „odnesl“ zranění prstu na pravé ruce. Dalším šetřením celého případu se budou zabývat policisté. Agresor se teď bude zpovídat z přečinu násilí proti úřední osobě. V případě prokázání viny hrozí agresivnímu muži trest odnětí svobody až do výše čtyř let. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky napadení, České Budějovice, policie, městská policie, zranění, Suché Vrbné, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresor napadl v Suchém Vrbném strážníka, skončil v poutech  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.