Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kriminalisté objasnili sérii vloupání. Pachatelé mají na kontě škodu za téměř dva miliony korun

Českobudějovickým kriminalistům se v těchto dnech podařilo objasnit sérii vloupání z roku 2018. Dva pachatelé ve věku 39 a 44 let se měli postupně vloupat do zemědělské usedlosti na Prachaticku a do skladu budějcké firmy. Starší z mužů už čeká na soud ve vazbě, druhého se podařilo zadržet tento týden. Svým jednáním způsobili škodu za téměř dva miliony korun. 

Podezřelí muži se měli podle policie v období od července do října 2018 vloupat do zemědělské usedlosti na Prachaticku. Odtud měli ukrást věci za téměř 24 tisíc korun.

„V druhém případě se zaměřili na sklady jedné českobudějovické firmy, kde po násilném vniknutí vše prohledali a následně odcizili kancelářské potřeby, kdy byla škoda vyčíslena na více jak 13 500 korun,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura. Nešlo ale o jejich první návštěvu v budějcké firmě. „Už v minulosti zde zanechali podstatně vyšší škodu, a to za bezmála dva miliony korun,“ dodal Bajcura.

Čtyřiačtyřicetiletý muž čeká na další řízení u soudu ve vazební věznici. Devětatřicetiletého muže se kriminalistům podařilo zadržet tento týden a převézt na Okresní státní zastupitelství s podáním návrhu na vzetí do vazby.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky krimi, zloděj, krádež, policie, České Budějovice, okres Prachatice, Státní zastupitelství ČR, vloupání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté objasnili sérii vloupání. Pachatelé mají na kontě škodu za téměř dva miliony korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.