Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Během měsíce bouralo na jihu Čech 34 opilých řidičů, nejvíce v Budějcích

Dopravní policisté řeší na jihu Čech stále více řidičů, kteří se před jízdou posilňují alkoholem. Jen za období od 14. března do 21. dubna bouralo pod vlivem alkoholu 34 řidičů. Nejvíce z těchto nehod se odehrálo v Českých Budějovicích.

Alkohol za volantem je věčné téma. Bohužel myšlenka na to, že ta sklenka za to nestála, přijde, až když je pozdě. Jednoho takového nezodpovědného řidiče zastavili policisté v okrese Písek, když u obce Tálín nezvládl řízení a při průjezdu levotočivou zatáčkou s autem vyjel mimo silnici, narazil do kovových svodidel a skončil na střeše. Policisté pak u muže provedli dechovou zkoušku, která ukázala více jak 1,8 promile.

„Dalším příkladem je dopravní nehoda z 10. dubna, při které kolem osmé hodiny večerní s autem Mitshubishi, nezvládl řízení šestačtyřicetiletý muž, který vyjel ze silnice a boural mezi obcemi Hamr a Římov. Řidič nadýchal více jak 1,6 promile,“ uvedla tisková mluvčí policie Lenka Krausová

V některých případech se zraní řidič či spolujezdec lehce, jindy těžce a na některé čeká to nejhorší. Policisté proto apelují na všechny, aby před tím, než usednout za volant a mají v sobě nějakou skleničku, zbytečně neriskovali. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky nehody, alkohol, policie, krimi, Česko, České Budějovice, Lenka Koloušková, Písek, Tálín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během měsíce bouralo na jihu Čech 34 opilých řidičů, nejvíce v Budějcích  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.