Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

S nožem v ruce donutil řidiče vystoupit z auta, zloděj pak s ukradeným osobákem odjel

„Elpaso“ jako z akčního filmu řeší od pátečního dne kriminalisté z Prachatic. Dvaadvacetiletý lupič přepadl v katastru obce Hracholusky muže, který na odstavné ploše seděl ve svém autě. S nožem v ruce ho donutil vystoupit a osobní auto ukradl. V něm pak začal ujíždět směrem na Prachatice.

Lupič řidiče přepadl po půl čtvrté odpoledne. Muž, kterému se naštěstí nic nestalo, ohlásil celou událost na tísňovou linku. Do pátrání po ukradeném autě se ihned zapojili prachatičtí a netoličtí policisté. Po pár minutách obviněného zadrželi netoličtí policisté u odbočky na obec Žitná. Při zákroku nebyl nikdo zraněn. 

Hlídka u zadrženého muže provedla test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem. „Vzhledem k tomu, že obviněný vykazoval příznaky onemocnění covid – 19, museli zasahující policisté přijmout nezbytná bezpečnostní opatření, včetně dekontaminace jejich výstroje a výzbroje a také ukradeného auta,“ uvedla tisková mluvčí policie Martina Joklová, která dodala, že test na koronavir byl negativní. 

Případ loupežného přepadení si převzali prachatičtí kriminalisté, kteří na obviněného podali návrh státnímu zástupci na jeho vzetí do vazby, o kterém bude dnes rozhodovat okresní soud. Za zločin loupeže obviněnému hrozí až desetiletý pobyt ve vězení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, loupežné přepadení, Prachaticko, kriminalisté, vězení, Prachatice, Hracholusky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S nožem v ruce donutil řidiče vystoupit z auta, zloděj pak s ukradeným osobákem odjel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.