Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Byl jsem jen ve správný čas na správném místě, říká muž, který zachránil seniora z potápějícího se auta

Obrovské štěstí měl včera dvaaosmdesátiletý senior, který při couvání zajel do rybníka. Auto se rychle začalo plnit vodou a muž zůstal uvězněný v autě. V tu dobu byl ale na zahradě muž, který slyšel slabé volání o pomoc. Neváhal a ihned se řidiči vydal na pomoc. Díky jeho včasné reakci se tak tato nehoda nezařadila mezi tragické.

K nehodě, o které jsme psali už včera, došlo před půl desátou v obci Budíškovice na Dačicku. Situace byla velmi vážná a bylo potřeba jednat velmi rychle. Zachránce, který si nepřál být jmenován, rychle běžel pro polystyren, který by se mohl hodit při vytahování řidiče z auta.

Mezitím za běhu odhodil boty a vysvlékal se z montérek, které byly ze silné látky a nasákly by velké množství vody. Neváhal ani minutu a rychle skočil do rybníka a plaval k autu. „To už sedělo na bahnitém dně, kde výše bahna dosahovala místy přes jeden metr. Zachránce se potopil pod hladinu do vody a zčeřeného bahna. Nahmatal dveře u řidiče a otevřel je,“ popsala tisková mluvčí policie Hana Millerová

Řidiče chytil za podpaží a snažil se ho co nejrychleji vytáhnout. Mezitím se musel na hladině nadechnout. I když se bořil se do bahna, záchranu muže nevzdal. Oba muži se nakonec vynořili nad hladinu rybníka. 

Senior byl zřejmě v šoku, ale naštěstí reagoval. Mezitím dva zachráncovi kamarádi hodili do rybníka dveře a za jejich hrany se senior chytil rukama. Muži dveře táhli ke břehu a zachránce seniora zezadu přidržoval. Záchranná akce se zdařila a řidič svůj boj o život vyhrál.  

„To by měl udělat každý. Byl jsem jen ve správný čas na správném místě,“ řekl skromně zachránce. Senior skončil s lehkým zraněním v nemocnici. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pcr.cz

Štítky nehoda, policie, Jindřichohradecko, záchrana, rybník, Budíškovice, Dačice, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byl jsem jen ve správný čas na správném místě, říká muž, který zachránil seniora z potápějícího se auta  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.