Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Při venčení psa uslyšel policejní psovod ránu. K nehodě dorazil jako první

Ani během tak obyčejných věcí, jako je venčení psa, si někteří policisté neodpočinou. Příkladem je policejní psovod z Českého Krumlova, který v polovině září přiběhl k nehodě, při které se zranil devatenáctiletý mladík. Policista neváhal a při nehodě pomohl.

V nehodě došlo na silnici z Frymburku do Světlíku. „Policejní psovod Linhart Hůrka venčil ve Frymburku svého psa, když zaslechl silnou ránu. Zkušenosti mu napověděly, že se zřejmě jedná o dopravní nehodu a že každá vteřina je důležitá. Policista na nic nečekal a vydal se k místu, odkud zaslechl hluk,“ popsala policejní mluvčí Lenka Pokorná.

V levém jízdním pruhu opravdu uviděl havarované auto, ze kterého se snažil dostat devatenáctiletý muž. Policista mladému muži pomohl a poskytl mu neodkladnou první pomoc.

„Zastavil krvácení v obličeji a přesunul řidiče na bezpečné místo. Dále zajišťoval, aby byl zraněný mladík v bdělém stavu, neboť měl podezření, že by mohl mít otřes mozku. V neposlední řadě prohlédl vozidlo a zkontroloval, jestli nehrozí zahoření vozidla,“ popsala mluvčí.

Policista do příjezdu všech jednotek sledoval zdravotní stav zraněného a zabezpečoval místo dopravní nehody a bezpečný průjezd projíždějících vozidel. „Za bleskurychlou pomoc patři našemu policistovi velký dík,“ dodala Pokorná.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky nehoda, krimi, policie, havárie, pes, Český Krumlov, Frymburk, Světlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při venčení psa uslyšel policejní psovod ránu. K nehodě dorazil jako první  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.