Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kvůli požáru se muselo z šestipatrového paneláku evakuovat třicet lidí

Škodu ve výši 250 tisíc korun způsobil noční požár bytu ve Větřní na Českokrumlovsku. Hořet v něm začala čalouněná sedačka, oheň se ale velmi rychle rozšířil i na další vybavení bytu. Z šestipatrového domu se evakuovaly tři desítky lidí. Nikomu se naštěstí nic vážného nestalo.

V šestipatrovém domě začalo hořet pětatřicet minut po půlnoci. Do ulice Na Vyhlídce vyrazili profesionální hasiči z Českého Krumlova a dobrovolní hasiči z Větřní.

„Ohnisko požáru bylo v obývacím pokoji bytu ve druhém patře šestipatrového domu. Hořela zde čalouněná sedací souprava. Požár se rychle rozšířil i na další vybavení pokoje. Jako první k požáru přijela hlídka policistů, kteří požár lokalizovali vodou z nástěnného hydrantu. Dohašení, kontrolu a závěrečný průzkum pak provedli zasahující hasiči," uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Během požáru se nikomu nic vážného nestalo, zhruba třicet lidí se z domu evakuovalo samo. Ošetření od zdravotníků potřebovaly jen dvě osoby, které se nadýchaly zplodin.

Požár byl zcela uhašen před půl druhou ráno. „Příčina vzniku požáru je v šetření, vyšetřovatelé pracují se dvěma verzemi: technickou závadou na elektroinstalaci nebo nedbalostí," dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hzsjc.cz

Štítky požár, byt, hasiči, Český Krumlov, dům, Větřní, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli požáru se muselo z šestipatrového paneláku evakuovat třicet lidí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.