Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Opuštěné chaty jsou často terčem zlodějů. Policie kontrolovala jejich zabezpečení

S přicházejícím podzimem a zimou nastává období, kdy jsou chaty a chalupy v rekreačních oblastech opuštěné. Toho velmi často využívají zloději, kteří se do objektů vloupají a vykrádají je. Jihočeští policisté se proto dnes vydali do chatových oblastí nedaleko Budějc, aby zkontrolovali, jestli jsou objekty dostatečně zabezpečené.

Na kontrolu rekreačních oblastí se jihočeští policisté spolu s policejními kynology vydali na Hlubocko. „Nastalo období, kdy chataři a chalupáři své objekty zazimovávají a přestávají je pravidelně navštěvovat. Důležité tak je zabezpečit svůj majetek, aby se do něj nedostali zloději, a pokud už se tak stane, způsobili co nejmenší škody. Proto připomínáme, že při každém odjezdu nejen z chaty či chalupy je důležité uzavřít okna a řádně uzamknout dveře,“ popsala policejní mluvčí Lenka Krausová.

Lidé by podle policie neměli na chatě nebo chalupě nechávat žádné cenné věci. V případě, že tam tyto věci musí zůstat, je důležité mít je vyfocené a mít od nich účtenky. Důležité je také pojištění nejen proti požáru, ale i vloupání.  

„Pokud v sousedství víte o někom, kdo v rekreační oblasti pobývá celoročně, požádejte ho, aby vám váš objekt občas zkontroloval. Pokud zjistíte, že k vloupání do objektu došlo, nevstupujte do něj a ihned informujte policisty," uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, kontrola, chaty, chalupy, jih Čech, zloděj, chalupa, České Budějovice, Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opuštěné chaty jsou často terčem zlodějů. Policie kontrolovala jejich zabezpečení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.