Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V třeboňském pivovaru hořelo. Škoda je za 100 tisíc

V třeboňském pivovaru hořela v pondělí ráno trafostanice. I přesto, že se hasičům podařilo dostat plameny během půl hodiny pod kontrolu, škoda se vyšplhala na 100 tisíc korun. Proč začalo hořet zatím není jasné.

Informaci o požáru dostali hasiči v pondělí kolem čtvrt na devět ráno. „Do pivovaru vyjeli osádky cisteren profesionálních hasičů z třeboňské stanice a dobrovolných hasičů obce Třeboň - Branná. Hasiči okamižtě zahájili průzkum. Na silně zkouřenou trafostanici nasadili přetlakový ventilátor,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Hasiči zjistili, že v pivovaru hoří hlavní přívodní kabel a odpojovač. Během hodiny se podařilo plameny úplně uhasit. „Škoda se vyšplhala na 100 tisíc korun. Co bylo příčinou vzniku požáru je v tuto chvíli v šetření,“ dodala mluvčí.

Únik čpavku

V polovině října řešili hasiči v pivovaru únik čpavku. Kvůli havárii muselo být evakuováno 18 lidí. „Na místo byly vyslány profesionální jednotky z Třeboně a Českých Budějovic a jednotky dobrovolných hasičů Třeboň Branná a Lomnice nad Lužnicí. Na místo vyjela chemická laboratoř HZS Jihočeského kraje z Českých Budějovic, celkem zasahovalo sedm kusů techniky a přes 20 hasičů,“ uvedl tehdy mluvčí hasičů Vratislav Malý.

Ohodnoť článek

Foto hzsjc.cz

Štítky požár, hasiči, pivovar, Třeboň, České Budějovice, Lomnice nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V třeboňském pivovaru hořelo. Škoda je za 100 tisíc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.