Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opilého muže sedícího na lavičce v parku převezli na záchytku. Nadýchal přes tři promile

Více než tři promile alkoholu nadýchal muž, kterého našli dnes ráno strážníci na lavičce v parku Na Sadech. Muž se podle svědků třásl zimou. Městští policisté proto přivolali záchranáře, kteří rozhodli o převozu na záchytnou stanici.

K muži, který seděl na lavičce v parku Na Sadech, vyjížděli strážníci městské policie dnes ráno. „Dostali jsme oznámení o muži, který zjevně trpí zimou a sedí na lavičce v parku Na Sadech. Strážníci po příjezdu na místo zjistili, že se jedná o osmatřicetiletého muže z Českých Budějovic, který nebyl schopný odejít po svých," popsala mluvčí městské policie Věra Školková.

Strážníci u muže provedli dechovou zkoušku na alkohol, která ukázala 3,14 promile. Na místo byla proto přivolána zdravotnická záchranná služba. „Lékař zkonstatoval, že muž není ohrožen na životě ani zdraví, proto byl za asistence strážníků v sanitním vozidle převezen k pobytu na protialkoholní záchytnou stanici," dodala mluvčí.

Školková upozornila, že podobné případy nemusí vždy skončit dobře. „Domněnka, že alkohol v zimě zahřeje, sice platí, to však pouze v malém množství. Se vzrůstající hladinou alkoholu totiž ztrácí člověk daleko rychleji teplo a může snadno prochladnout. A to zvláště při dlouhodobém pobytu v zimě nebo mrazu," vysvětlila.

Ohodnoť článek

Štítky policie, městská policie, alkohol, zima, záchytka, Na Sadech, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilého muže sedícího na lavičce v parku převezli na záchytku. Nadýchal přes tři promile  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.