Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ženu na Prachaticku zachytil traktor s pluhem. Na místě zemřela

Jihočeští policisté řešili od rána přes sedmdesát dopravních nehod. I přesto, že šlo ve většině případů o nehody s žádným nebo lehkým zraněním, došlo i na jeden tragický střet. Na Prachaticku zemřela žena, kterou po vystoupení z auta pravděpodobně zachytil traktor s pluhem.

První dopravní nehody začali policisté společně s hasiči a zdravotníky řešit po čtvrté hodině ráno. „K patnácté hodině bylo ohlášeno sedmdesát dopravních nehod či havárií. Sněžení a následné komplikace v dopravě zasáhly celý Jihočeský kraj. Od ranních hodin komplikovalo sněžení dopravu především řidičům nákladních automobilů. Některé nákladní vozy se zablokovaly v kopcích, dalších několik vozů sjelo mimo komunikaci a výjimkou nebyly ani vysypané náklady,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Policisté řešili i dvě dopravní nehody autobusů. U Vydří na Jindřichohradecku narazil školní autobus do stromu. „Po sedmé hodině ranní přijalo operační středisko tísňovou výzvu o nehodě autobusu na Jindřichohradecku. Na místo okamžitě vyjely dvě posádky zdravotnické záchranné služby. Záchranáři na místě ošetřili dva zraněné s úrazy lehčího charakteru a následně je oba transportovali do nemocnice v Jindřichově Hradci,“ popsala ráno mluvčí zdravotníků Zuzana Fajtová.

Bouralo se i na železničních tratích. V Kubově Huti nedokázal řidič osobního auta na zasněžené vozovce včas dobrzdit před železničním přejezdem a vjel před osobní vlak, který jel z Vimperku do Volar. Zranění utrpěl pouze řidič osobního auta. „Druhá nehoda se stala u Chrobol, vozidlo značky Seat Leon bylo vlakem odhozeno, nehoda se obešla bez zranění,“ popsal mluvčí policie.

Během dne došlo bohužel i k tragické nehodě. Na Prachaticku zemřela řidička vozila značky opel, kterou po vystoupení z auta pravděpodobně zachytil projíždějící traktor s pluhem. „Okolnosti této tragické nehody jsou v šetření prachatických policistů,“ uvedl Matzner.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Redakce

Štítky krimi, nehoda, policie, počasí, pluh, traktor, okres Prachatice, havárie, okres Jindřichův Hradec, Jihočeský kraj, Opel, Nemocnice Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženu na Prachaticku zachytil traktor s pluhem. Na místě zemřela  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.