Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strážníci odhalili otevřenou restauraci na budějckém sídlišti. Hosté se schovávali na toaletě

Budějčtí strážníci v pondělí odhalili na sídlišti Máj v Budějcích restauraci plnou zákazníků. Tím provozovatel porušil vládní opatření. Sám argumentoval, že se za ním zastavilo jen několik známých, aby mu dělali společnost při úklidu. Případem se bude dále zabývat příslušný správní orgán.

„V jednom z pohostinských zařízení strážníci spatřili rozsvícená světla, a i přes zatažené žaluzie uvnitř spatřili čilý ruch. Ze dveří vzápětí vyšel muž, který se na dotaz strážníků prohlásil za provozovatele restaurace,“ shrnula mluvčí strážníků Věra Školková.

Strážníci se od muže dozvěděli, že několik jeho zákazníků mu přišlo dělat společnost při úklidu provozovny. „Po přivolání posily vstoupili do restaurace, kde nalezli třináct hostů. Někteří z nich se ukrývali za zavřenými dveřmi toalet. Před sebou na stole měli napůl vypité sklenice s nápoji, někteří z nich i zapálenou cigaretu v ruce,“ dodala mluvčí.

Muž se teď bude zpovídat nejen ze spáchání přestupku podle krizového zákona, ale bude muset vysvětlit také kouření na provozovně.

Vláda jako součást opatření proti šíření koronaviru uzavřela restaurace už loni na jaře, ke stejnému kroku sáhla v polovině října. Zákaz od té doby s výjimkou krátkého období před Vánoci trvá dodnes. Restaurace mohou sice prodávat jídlo a nápoje z okénka, podle výzkumné společnosti Nielsen ale gastronomické odvětví v Česku každým dnem uzavření ztrácí na tržbách 414 milionů korun.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, Máj, městská policie, strážníci, alkohol, restaurace, opatření, Česko, Vánoce, sídliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci odhalili otevřenou restauraci na budějckém sídlišti. Hosté se schovávali na toaletě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.