Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

V Safari parku dal někdo velbloudovi cukr. Zvíře zemřelo

Jihočeští policisté řeší úmrtí velblouda dvouhrbého, kterého někdo otrávil v Safari Parku v Hluboké u Borovan. U volně přístupného výběhu našla policie sáčky s cukrem, jejichž obsah zvíře nejspíš snědlo. Cukr je přitom pro velbloudy nebezpečný. Policie žádá případné svědky, aby se ozvali na linku 158.

V pátek večer oznámil správce Safari parku v Hluboké u Borovan úhyn tříletého velblouda dvouhrbého. Velbloud měl podle něj během odpoledne vykazovat známky akutního onemocnění. Krátce poté zvíře uhynulo. 

 „Přivolaný veterinář po prohlídce konstatoval, že velbloudovi někdo pravděpodobně podal cukr, který je pro něj nebezpečný, vyvolá silný průjem, což bude také pravděpodobná příčina úhynu vzácného zvířete,“ popsal incident policejní mluvčí Jiří Matzner.

Policie u výběhu, ve kterém velbloud byl, během vyšetřování našla sáčky od cukru. Další postup ukáže podle mluvčího až pitva. „Ten, kdo možná z hlouposti zvířeti cukr podal, se mohl dopustit trestného činu týrání zvířete. Policisté na lince 158 přivítají jakékoliv informace o pohybu podezřelých osob kolem výběhu, či informace k tomuto případu," uzavřel Matzner.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky velbloud dvouhrbý, smrt, policie, vyšetřování, cukr, safari park, Borovany, Hluboké

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Safari parku dal někdo velbloudovi cukr. Zvíře zemřelo  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.