Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté rozmlouvali zoufalému muži pokus o sebevraždu, přesvědčil ho až příjezd manželky

Náročný zásah mají za sebou jindřichohradečtí policisté. V pondělí odpoledne byli upozorněni, že se na ledu rybníku Vajgar prochází muž, který chce nejspíš spáchat sebevraždu. Rychlý zásah policistů a příjezd jeho manželky nakonec muži zachránil život.

„Když hlídka dorazila na místo, zjistila, že dost daleko od břehu je skutečně na ledu v části, kde led nebyl úplně zamrzlý, muž, který něco vykřikuje a ohrožuje postupem po ledu sám sebe,“ shrnul mluvčí policie Jiří Matzner.

Policisté se k muži přiblížili a zjistili, že navíc drží nůž a chce se jím zabít. „Křičel, že bude mluvit jen s manželkou a policisté se nesmí přibližovat, jinak se podřeže. Hlídka se snažila muže zklidnit a kolegové mezitím zajistili přítomnost manželky rozčíleného muže. Situace se vyhrocovala, muž se opakovaně řízl do ruky a policisté se snažili k muži opatrně přiblížit,“ dodal Matzner.

Na zoufalého muže zabralo, když na místo přijela jeho manželka. „Ta šla opatrně k muži a podařilo se jí odložený nůž sebrat. V tomto okamžiku zakročili policisté a muže znehybnili. Zjistili, že má pod bundou ještě další nože, nestačil je však použít,“ doplnil mluvčí policie.

Poraněný muž poté putoval přímo do nemocnice. „Pro zranění, které si způsobil na ruce a břiše, byl předán zdravotníkům. Led naštěstí všechny tyto manévry vydržel,“ uzavřel Matzner.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Jindřichův Hradec, sebevražda, led, Policie ČR, Vajgar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté rozmlouvali zoufalému muži pokus o sebevraždu, přesvědčil ho až příjezd manželky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.