Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Za dveřmi oddělení našli policisté náboje a TNT. Zbraňovou amnestii takto nemyslíme, komentuje policie

Několik balíčků nábojů a TNT. Takový „dárek“ našli českobudějovičtí policisté přede dveřmi jednoho ze svých oddělení. Zanechal je tam neznámý člověk, který si nejspíš po svém vysvětlil zbraňovou amnestii, která platí od 31. ledna.

„Zbraňová amnestie není myšlena v tom duchu, že nám položíte TNT přede dveře a utečete,“ komentovali na sociální síti Twitter policisté. Před dveřmi jednoho z oddělení českobudějovických policistů totiž někdo položil několik balíčků nábojů a trhavinu trinitrotoluen (TNT).

Případem se policie začala ihned zabývat. „Českobudějovičtí policisté zjišťují, kdo jim tuto „sadu“ nechal před vchodem na oddělení a odešel. Veškerý materiál si převzala Pyrotechnická služba PČR," dodala policie. Díky tomu, že u balíčku nebyla rozbuška, nemuseli pyrotechnici budovu evakuovat.

Zbraňová amnestie v praxi

Celý případ může vysvětlovat nedávno vyhlášená zbraňová amnestie. Díky novelizovanému zákonu o zbraních a střelivu mohou lidé beztrestně odevzdat zbraně a střelivo, které podléhá registraci, a které doma lidé přechovávají bez platných dokladů, na jakýkoliv útvar Policie České republiky.

„Zde jim vystaví potvrzení a následně budou vyzváni Odborem služby pro zbraně a bezpečnostní materiál k podání informace, zda se rozhodli zbraň zlegalizovat tím, že jim budou vystaveny příslušné doklady nebo zbraň již nebudou chtít a předávají ji do vlastnictví státu,“ upřesnil policejní mluvčí Milan Bajcura. Takzvaná zbraňová amnestie platí od 31. ledna do 31. července.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, zbraňová amnestie, náboje, TNT, amnestie, zbraň, Policie České republiky, Pyrotechnická služba, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za dveřmi oddělení našli policisté náboje a TNT. Zbraňovou amnestii takto nemyslíme, komentuje policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.