Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž přeprodal bez jakéhokoliv oprávnění zhruba 350 zbraní. Přišel si na více než půl milionu

Kuriózním případem neoprávněného podnikání se zabývají jihočeští kriminalisté. Ti stíhají čtyřicetiletého muže, který si vydělával tím, že prodával různé zbraně bez jakéhokoliv oprávnění. Podle policie takto nabídl více jak 350 zbraní v hodnotě přesahující 500 tisíc korun.

„Svého protiprávního jednání se pravděpodobně dopouštěl od července roku 2017 do konce roku 2019, se záměrem opatření trvalého zdroje příjmů, jako fyzická osoba vlastnící zbrojní průkaz ke skupinám A, B, E, avšak bez řádného živnostenského oprávnění a licence, vázající se ke skupině C, nabízel prostřednictvím internetového prodeje, nákup a pozdější prodej zbraní a střeliva,“ potvrdil mluvčí policie Milan Bajcura.

Muž podle policie neprodával pouze zbraně. „Dále u něj při povolené domovní prohlídce nalezli policisté z Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál, větší množství střeliva neodpovídající výrobnímu provedení,“ dodal Bajcura.

Kriminalisté muži koncem února předali usnesení o zahájení trestního. Muž je nyní podezřelý z neoprávněné podnikání a přečinu nedovolené ozbrojování. „Další okolnosti případu jsou předmětem vyšetřovaní zmíněných kriminalistů, kdy trestní stíhání je vedeno nevazebně,“ uzavřel mluvčí policie.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Českobudějovicko, zbraň, přeprodej, obchod, ozbrojování, Policie ČR, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž přeprodal bez jakéhokoliv oprávnění zhruba 350 zbraní. Přišel si na více než půl milionu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.