Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vlak na Táborsku ráno srazil koně. Zvíře střet nepřežilo

Tragický konec měla ranní nehoda vlaku na Táborsku. V železnici mezi Táborem a Benešovem se pohyboval kůň, kterého i přes rychlou reakci strojvedoucího souprava srazila. Zvíře na místě zemřelo.

K nehodě došlo v pět hodin ráno na kolejích mezi Táborem a Benešovem. „Osobní vlak srazil nedaleko železniční stanice Chotoviny koně. Strojvedoucí sice použil rychlobrzdu, ale střetu už nedokázal zabránit. Kůň srážku nepřežil,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Nikdo z vlaku při nehodě neutrpěl žádná zranění. Policisté na místě nehody provedli strojvedoucímu dechovou zkoušku, která byla negativní. Výše vzniklé škody byla stanovena na 50 tisíc korun.

Kromě této tragické nehody řešili během rána policisté několik dalších střetů aut se srnami. Ve dvou případech zvíře střet nepřežilo. 

„Zvýšená opatrnost je v zimním období na místě. Zvláště na odlehlejších silnicích vedoucích lesem. Ačkoliv ke srážce může dojít v kteroukoliv denní dobu, má lesní zvěř tendenci pohybovat se za svítání a za soumraku. Prevencí střetu je tak snížená rychlost, zraková kontrola obou stran silnice a soustředění se na možnost náhlého objevení se zvířete,“ uvedla mluvčí s tím, pokud řidič nedokáže střetu zabránit a zvíře srazí, měl by vždy k nehodě přivolat policii, která kontaktuje příslušné myslivecké sdružení.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky vlak, policie, Táborsko, krimi, nehoda, okres Tábor, havárie, Tábor, Benešov, Chotoviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlak na Táborsku ráno srazil koně. Zvíře střet nepřežilo  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.