Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nereagujte na podezřelé e-maily, vyzývá policie. Další případ okradeného důvěřivce řeší na Krumlovsku

Nereagujte na podezřelé e-maily, odkazy neotvírejte. Jednoduchá rada policistů, kteří mají na stole další případ, kdy neznámý podvodník obral o peníze důvěřivce z Krumlovska. Čtyřiatřicetiletý muž přišel o desítky tisíc korun.

Rady policie
Podstatné je, na podobné e-maily nereagovat, neotvírat odkazy v podobných e-mailových zprávách a tímto způsobem nesdělovat žádné citlivé údaje, jako je číslo účtu, heslo, PIN a podobně. Banky obvykle nepožadují ověření či změnu citlivých údajů prostřednictvím e-mailu. V případě pochybností doporučujeme vše v bance ověřit.

„Dosud neznámý pachatel zaslal do emailové schránky poškozeného čtyřiatřicetiletého muže z Českokrumlovska phishingovou emailovou zprávu, která ho vyzývá k autorizaci přijetí finanční částky na jeho bankovní účet,“ shrnula tisková mluvčí policie Lenka Pokorná.

Přes odkaz zaslaný v e-mailu se důvěřivý muž přihlásil do internetového bankovnictví vypadajícího jako oficiální stránky banky. Vzápětí zjistil, že z jeho účtu byla odeslána na jemu neznámý účet finanční částka ve výši několika desítek tisíc korun.

„Upozorňujeme občany, že u podobných e-mailových zpráv se zpravidla nejedná o aktivitu bankovního ústavu, ale o snahu pachatelů získat citlivé údaje klientů elektronického bankovnictví, které mohou být a většinou jsou zneužity,“ dodává Pokorná.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Českokrumlovsko, Policie ČR, phishing, bankovnictví, policie, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nereagujte na podezřelé e-maily, vyzývá policie. Další případ okradeného důvěřivce řeší na Krumlovsku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.