Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie dopadla falešného revizního technika, zaměřoval se na seniory

Budějckým kriminalistům se podařilo objasnit případ, kdy začátkem roku byty seniorů navštěvoval fiktivní technik, který se snažil z důvěřivých lidí vylákat peníze. Čtyřiapadesátiletý podvodník z Kutnohorska se takto měl dostat minimálně do čtyř bytů. Podobných případů ale mohlo být více.

Podvodník v bytech předstíral kontroly elektroměrů, elektrických bojlerů na vodu a jiných zařízení. „Případy se odehrály počátkem ledna letošního roku, kdy obcházel po jihočeském statutárním městě byty seniorů, kde po záminkou kontroly uvedených zařízení, vnikal do vnitřních částí, kde požadoval úhrady ve výši několika tisíc korun. S tím někteří nesouhlasili a tak z bytů odcházel,“ shrnul mluvčí policie Milan Bajcura.

V jednom případě se mu však podařilo nepozorovaně v pokoji odcizit částku 12 tisíc korun. „Kriminalisté mu zatím prokázali nejméně čtyři případy, ale je zcela možné, že poškozených bude víc,“ dodal Bajcura.

Tento týden sklapla past a policisté ho zadrželi. Podvodník se ke všemu doznal. „V souvislosti s tímto případem upozorňujeme všechny spoluobčany, aby si do bytů nevpouštěli osoby, které se mohu za revizní techniky či kominíky a jiné osoby vydávat a nabízet kontroly zařízení. Pokud máte někoho objednaného, přesto si nechávejte si předkládat osvědčení a průkaz,“ uzavřel mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky České Budějovice, podvod, Policie ČR, policie, okres Kutná Hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla falešného revizního technika, zaměřoval se na seniory  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.