Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V lese v Boleticích se našla ztracená kulovnice. Myslivci se zbraní loni utekl jelen

Neuvěřitelný příběh kulovnice, se kterou loni v listopadu utekl myslivci jelen, má pokračování. „Ukradená“ zbraň byla o víkendu nalezena v lese v Boleticích. K přezkoumání si ji převzali policisté z balistického oddělení.

Ke kurióznímu příběhu došlo loni na konci listopadu v lesech v Horní Plané. Myslivec zde spolu se svými kolegy procházel lesem, když jeden ze psů, který byl s nimi, vyplašil jelena. Ten se rozběhl přímo proti myslivci, proběhl kolem něho a parohem mu roztrhl levý rukáv bundy. Kulovnice, kterou měl myslivec zavěšenou na levé ruce, se svezla jelenovi na paroží, a i s jelenem zmizela. 

Po dlouhých čtyřech měsících má příběh pokračování. Na policisty se v sobotu obrátila dvojice myslivců, kteří při hledání jeleních trofejí našli v lese ve sněhu kulovnici. „Zbraň našli v lokalitě Boletic. Protože ví, co se loni v listopadu přihodilo jeho kolegovi, kterému se zbraní zavěšenou na paroží utekl jelen, domnívají se, že je to ta samá zbraň,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Myslivec přišel při honu o kulovnici. Sebral mu ji jelen

Velmi kuriózní případ řešili v pátek jihočeští policisté. Jeden z myslivců, který se ten den vydal spolu s dalšími kolegy na hon, totiž přišel o svou zbraň. To by samo o sobě nebylo nijak výjimečné, pokud by ale s myslivcovou zbraní neutekl jelen.

Zbraň má podle mluvčího zkorodované kovové díly a zpuchřelou dřevěnou pažbu. „Je také viditelně ošoupaná, pravděpodobně od snah jelena se zavěšeného závaží na paroží zbavit," dodal Matzner.

Kulovnici si od nálezce převzali policisté, kteří ji podle pravidel prozkoumají na odborném balistickém pracovišti. „Nepředpokládáme však, že by se s ní jelen dopustil nějakého zločinu. Snad jen stačil vystrašit turisty či lyžaře,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky myslivec, policie, kulovnice, jelen, myslivost, les, Boletice, Horní Planá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V lese v Boleticích se našla ztracená kulovnice. Myslivci se zbraní loni utekl jelen  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.