Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Myslivec přišel při honu o kulovnici. Sebral mu ji jelen

Velmi kuriózní případ řešili v pátek jihočeští policisté. Jeden z myslivců, který se ten den vydal spolu s dalšími kolegy na hon, totiž přišel o svou zbraň. To by samo o sobě nebylo nijak výjimečné, pokud by ale s myslivcovou zbraní neutekl jelen.

K incidentu došlo v lesech u Horní Plané. Myslivec zde spolu se svými kolegy procházel lesem, když jeden ze psů, který byl s nimi, vyplašil jelena. Ten se rozběhl přímo proti myslivci. „Proběhl kolem něho a parohem mu roztrhl levý rukáv bundy. Kulovnice, kterou měl myslivec zavěšenou na levé ruce, se svezla jelenovi na paroží, a i s jelenem zmizela,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Kulovnice naštěstí nebyla nabitá a byla bez zásobníků. I přesto, že myslivci les prohledali a snažili se zbraň najít, nepodařilo se jim to. Ztráta zbraně není podle policie nic neobvyklého. „Občas se to stává, střelec například položí zbraň na střechu vozidla a odjede, policisté následně sepíšou protokol, a také vyhlásí pátrání po ztracené zbrani. Pokud by zbraň někdo nalezl, je povinen jí odevzdat nejbližšímu útvaru policie. Nebo nález oznámit na linku 158,“ dodal Matzner.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky myslivec, policie, kulovnice, jelen, myslivost, zbraň, Horní Planá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Ševčík

To je hezké ale k čemu měl ,22Hornet, to je tak jedině na lišku....

Středa, 2. prosince 2020, 16:10Odpovědět

Jiří Novotný

Horší by bylo, kdyby mu jelen parohama sebral koule. Kulovnice je snadno nahraditelná. Snad se jeleni z ní nenaučí střílet, to by potom myslivci měli smůlu.

Úterý, 24. listopadu 2020, 22:25Odpovědět

Myslivec přišel při honu o kulovnici. Sebral mu ji jelen  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.