Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kriminalisté dopadli muže, který měl přepadnout banku v Linci. Čtyřicetiletý Čech je ve vazbě

Kriminalisté z Česka dopadli muže, který v nedalekém Linci nejspíš přepadl banku. Podle policie jde o čtyřicetiletého Čecha. Zásahová jednotka ho v polovině dubna zadržela na Bruntálsku, kde se zdržoval. K jeho dopadení výrazně přispěla média a široká veřejnost.

V Rakousku přepadl banku, pak se nechal odvézt k českým hranicím. Policie pátrá po muži na snímku

Rakouští policisté pátrají po lupiči, který přepadl banku v Linci a následně se nechal taxíkem odvézt do příhraničního Freistadtu. Řidiči se svěřil, že je ze Slovenska a že v Německu dříve pracoval jako malíř. Pokud muže poznáváte, kontaktujte...

Rakouští policisté pátrali po lupiči, který přepadl banku v Linci a následně se nechal taxíkem odvézt do příhraničního Freistadtu, od 17. března. Řidiči, který ho vezl, se svěřil, že je ze Slovenska a že v Německu dříve pracoval jako malíř. Realita byla nakonec trochu jiná.

„Policisté zásahové jednotky v polovině dubna zadrželi čtyřicetiletého Čecha důvodně podezřelého z loupeženého přepadení v rakouském Linci. Muž zadržený na Bruntálsku, kde pobýval, nekladl odpor. Krnovští kriminalisté realizovali související úkony, současně podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí osoby do vydávací vazby. Soud takto rozhodl,“ shrnula mluvčí policie Soňa Štětínská. Čeští policisté předali podezřelého muže rakouským kolegům.

Ozbrojený muž s revolverem v ruce vstoupil do banky v Linci ve zmíněný den krátce před 17:30. „Následně začal ohrožovat zaměstnance a požadoval vydání finanční hotovosti. Po činu uprchl směrem do centra města, odkud se nechal vozidlem taxi odvézt do obce Freistadt nacházející se u hranic s Českou republikou,“ dodal mluvčí policie Jakub Vinčálek. I proto policisté pracovali s možností, že by se mohl zdržovat v České republice.

Kriminalisté od začátku zjišťovali a shromažďovali jednu indicii za druhou, které je dovedly na stopu čtyřicetiletého Čecha. „Podezření, že by se mohlo jednat o hledaného muže, se po vyhodnocení komplexu zjištěných informací jevilo stále více důvodné. Krnovští kriminalisté byli po celou dobu samozřejmě v úzkém kontaktu s rakouskými policisty, rovněž s ředitelstvím pro mezinárodní policejní spolupráci Policejního prezidia ČR, s jehož součinností byl vydán evropský zatýkací rozkaz,“ uzavřela Štětínská.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Linc, Rakousko, loupež, lupič, Freistadt, Linec, banka, Česko, policie, okres Bruntál, Německo, Slovensko, Policejní prezidium České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté dopadli muže, který měl přepadnout banku v Linci. Čtyřicetiletý Čech je ve vazbě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.