Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Opilý a bez řidičáku. Cizince bourajícího na Táborsku čeká soud

Soud čeká v nejbližších dnech čtyřiatřicetiletého cizince, který o víkendu havaroval v obci Březnice. Jen díky velkému štěstí neutrpěl žádné poranění, policisté však při dechové zkoušce zjistili, že byl pod vlivem alkoholu. Cizinec navíc není vlastníkem řidičského oprávnění.

„Muž jel ve směru od Týna nad Vltavou na Březnici, nepřizpůsobil rychlost jízdy především svému stavu a při projíždění ostré levotočivé zatáčky vyjel vpravo mimo komunikaci, kde havaroval. Skončil v příkopu, přitom urazil směrový sloupek. Při nehodě neutrpěl žádná zranění. Policisté na místě provedli řidiči dechovou zkoušku, která opakovaně ukázala více než 1,7 promile alkoholu v dechu,“ shrnula mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Řidič navíc nikdy nevlastnil řidičský průkaz. „Celková škoda, kterou nehodou způsobil, dosáhla výše 51 tisíc korun. Policisté muže na místě zadrželi. Případ prověřují ve zkráceném přípravném řízení. Muž by tak měl do dvou týdnů stanout před soudem,“ dodala mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Březnice, nehoda, Policie ČR, alkohol, okres Tábor, Týn nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý a bez řidičáku. Cizince bourajícího na Táborsku čeká soud  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.