Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tragickou dopravní nehodu u Jindřichova Hradce nepřežil mladý muž. Tři lidé utrpěli těžká zranění

, aktualizováno 26. května 2021, 19:29

Tragické následky měla dnešní nehoda, ke které došlo po čtvrté hodině odpoledne u Jindřichova Hradce. Po srážce tří osobních aut utrpěli čtyři lidé lehká až těžká zranění, se kterými museli být převezeni do nemocnice. Jednomu z účastníků, mladému muži, bohužel záchranáři nedokázali pomoc. Svým zraněním podlehl ještě před jejich příjezdem na místo. Silnice byla kvůli nehodě několik hodin uzavřená.

K nehodě došlo po čtvrté hodině odpoledne mezi Jindřichovým Hradcem a obcí Děbolín. Na silnici I/23 se srazila tři osobní auta. „Sedmadvacetiletý řidič užitkového vozidla tovární značky Volkswagen Transporter z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru. Od Jindřichova Hradce jela za sebou dvě užitková vozidla, a to tovární značky Dacia Duster a Dacia Doker. Prvně jedoucí řidič stačil na situaci zareagovat tím, že sjel do příkopu, ale dvaadvacetiletý řidič druhého vozu již nestačil reagovat a transporter do něj čelně narazil," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Na místo byly okamžitě vyslány dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci a lékař. Povolán byl také vrtulník. „Záchranáři poskytli všem zraněným přednemocniční neodkladnou péči. Dva z nich byli s lehkými až středně těžkými zraněními hrudníku a končetin transportováni na Urgentní příjem jindřichohradecké nemocnice," uvedla mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová.

Další dva muži byli s podezřením na středně těžká a těžká zranění v oblasti hrudníku, břicha a končetin transportováni do budějckého traumacentra. 

Tragický konec měla bohužel nehoda pro dvaadvacetiletého muže, který nehodu nepřežil. Podle Fajtlové utrpěl zranění neslučitelná s životem, a ještě před příjezdem záchranářů zemřel.

Příčina nehody je podle policie v šetření. „Případ si převzal kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu Usmrcení z nedbalosti,“ uzavřel Bajcura.

Silnice byla kvůli nehodě několik hodin zavřená. Během posledních 11 dní se jedná o třetí tragickou dopravní nehodu na Jindřichohradecku.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JK

Štítky krimi, nehoda, policie, úraz, havárie, Jindřichův Hradec, Dacia, Děbolín, Volkswagen Transporter, Dacia Duster

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragickou dopravní nehodu u Jindřichova Hradce nepřežil mladý muž. Tři lidé utrpěli těžká zranění  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.