Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opilý muž vyhrožoval výbuchem na letišti Václava Havla. Při zadržení hajloval

Ve vazbě dnes skončil muž z Jindřichova Hradce, který před několik dny vyhrožoval výbuchem trhaviny na letišti Václava Havla v Praze. Odpálením hrozil skrze tísňovou linku 158. Sám však nejspíš nečekal, že už za pětačtyřicet minut bude mít na rukou pouta a poputuje na policejní služebnu.

O možném útoku na letiště se policisté dozvěděli 25. května v nočních hodinách. „Údajně tam měl umístit plastickou trhavinu, kdy všechny zabije včetně policajtů s tím, že má u sebe střelnou zbraň, kterou již údajně zabil několik lidí,“ shrnula slova muže mluvčí policie Hana Millerová.

Po muži policisté začali ihned pátrat. „Jejich snaha byla úspěšná a přibližně pětačtyřicet minut od telefonátu byl na chodbě jednoho z bytových domů v Jinčichově Hradci vypátrán a policisty vyzván k prokázání totožnosti. Avšak čtyřem zasahujícím policistům začal vulgárně nadávat a vyhrožovat zabitím s tím, že prý je „Adolf Hitler". Své výhrůžky opakoval i po marné výzvě, aby svého protiprávního jednání zanechal,“ dodala Millerová. Podle které opilý muž při zákroku policistů navíc hajloval.

„Nacistický pozdrav měl vykřikovat podezřelý muž i po dobu eskorty, následně i na obvodním oddělení policie a po probuzení následujícího dne na protialkoholní stanici v Českých Budějovicích, před hlídkou policistů a za přítomnosti pracovníka věznice, pronesl opět nacistický pozdrav při kterém vztyčil propnutou pravici s nataženými prsty,“ doplnila mluvčí policie.

Nikoho asi nepřekvapí, že muž skončil ve vazbě a nyní bude stíhán pro podezření ze spáchání tří trestných činů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky Jindřichův Hradec, Policie ČR, letiště, Praha, hajlování, vazba, Letiště Václava Havla, policie, Adolf Hitler, výbuch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž vyhrožoval výbuchem na letišti Václava Havla. Při zadržení hajloval  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.