Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Řidič kamionu vjel mezi padající závory na přejezdu. Policie teď hledá svědky události

Policisté hledají svědky nehody, ke které došlo před nedávnem na železničním přejezdu v Kaplici. Zatím neznámý řidič kamionu tam v části Kaplice – nádraží vjel na železniční přejezd v moment, kdy dolů padaly závory. Aby zabránil střetu s vlakem, jednu ze závor prorazil a odjel. Policie se teď obrací na veřejnost při pátrání po kamionu, který unikl střetu s vlakem.

K události došlo 2. června kolem 22:30. Podle policie šlo o bílý tahač s bílým návěsem. „Z dosavadního šetření vyplývá, že dosud nezjištěný řidič s jízdní soupravou jedoucí ve směru od obce Kaplice - nádraží do města Kaplice pravděpodobně nerespektoval na železničním přejezdu výstrahu s dvěma červenými střídavě přerušovanými světly, vjel na přejezd v době, kdy se již sklápěly závory a při tom pravou horní částí jízdní soupravy zlomil pravou dřevěnou závoru,“ potvrdila mluvčí policie Lenka Pokorná.

Kamion poté z místa dopravní nehody odjel ve směru na Kaplici. „V zájmu objektivního posouzení všech skutečností žádáme řidiče, který měl mít účast na uvedené nehodě, aby se ozval na níže uvedených kontaktech českokrumlovským dopravním policistům a uvedl skutečnosti, které by mohly přispět k řádnému objasnění celé věci,“ dodala Pokorná.

Policistům také pomůže případný kamerový záznam z vozidel projíždějících kolem. Jakékoliv informace přijmou policisté na obvodním oddělení v Tovární ulici v Českém Krumlově nebo na telefonním čísle 974 232 250 nebo 974 232 581.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Kaplice, nehoda, kamion, závory, policie, železniční přejezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič kamionu vjel mezi padající závory na přejezdu. Policie teď hledá svědky události  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.