Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zásah policie v centru Budějc. Muž si vzal v obchodě rukojmí, policie ho po necelé hodině zadržela

, aktualizováno 30. června 2021, 17:00

Zásahová jednotka dnes odpoledne zasahovala na náměstí v Českých Budějovicích, kde pachatel držel jako rukojmí ženu. Po necelé hodině se policii podařilo agresora zadržet. Žena utrpěla zranění, se kterým byla převezena do budějcké nemocnice.

Policie se o události dozvěděla kolem třetí hodiny odpolední. „Pachatele se nám zhruba po padesáti minutách vyjednávání podařilo zadržet a zajistit zraněnou ženu,“ potvrdil redakci Drbny mluvčí policie Milan Bajcura.

Na místě bylo při zásahu slyšet několik ran. „Policisté použili pyrotechnické rozbušky, které jsou určeny k tomu, aby pachatele uvedly do zmatku. Poté jsme ho zneškodnili,“ dodal Bajcura. Další informace k zásahu policie zatím nezveřejňuje.


Muž si vzal v obchodě rukojmí, policie ho po necelé hodině zadržela.

Poraněnou ženu záchranná služba převezla do budějcké nemocnice. "Žena utrpěla řezné poranění lehčího charakteru v oblasti krku a po ošetření byla převezena do Traumacentra krajské nemocnice. Žádná další osoba zraněna nebyla," potvrdila mluvčí krajské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Podle informací od čtenářů se měl muž po náměstí pohybovat už před incidentem. „Nejdřív seděl ve Zvonu, ale tam ho měli vyhodit, protože byl našrot. Pak šel rovnou do toho obchodu,“ napsal redakci jeden ze čtenářů. Na sociálních sítích se také objevila informace, že se měl nejprve pokusit vyloupit zlatnictví. Ani jednu z informací ale policie zatím nepotvrdila.

Případem se nyní zabývá kriminalisté. "Ti ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu braní rukojmí. V následujících hodinách sdělí muži obvinění a podají podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Jednačtyřicetiletý muž je recidivista s trestní minulostí. Co bylo motivem agresora, zatím není zřejmé," sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Lenka Krausová.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto redakce a čtenáři Drbny

Štítky České Budějovice, Policie ČR, vyděrač, policie, obchod, Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zásah policie v centru Budějc. Muž si vzal v obchodě rukojmí, policie ho po necelé hodině zadržela  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.