Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Požár v kempu Radava zaměstnal desítky hasičů. Jedenáct karavanů lehlo popelem

Od pondělní desáté hodiny večerní zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči u rozsáhlého požáru v kempu Radava u Orlické přehrady. V obci Kovářov lehlo popelem jedenáct karavanů. Plameny se podařilo dostat pod kontrolu před půl dvanáctou. Výše škod zatím není vyčíslena.

„Podle původního ohlášení na tísňovou linku hořely tři obytné karavany. Požár se ale rychle rozšířil na další obytné vozy a také blízký les. Hasiči nakonec likvidovali požár jedenácti karavanů, jednoho obytného vozu značky Avia a osobního auta značky Škoda Yeti. Požár zasáhnul les na ploše přibližně sedmdesát krát sedmdesát metrů,“ potvrdila mluvčí policie Vendula Matějů.

Zasahujícím jednotkám se podařilo požár dostat pod kontrolu krátce před půl dvanáctou večerní. „Úplnou likvidaci požáru byla velitel zásahu nahlásil v 3:21 hodin. Poté jednotky z místa požáru postupně odjížděly, na místě pro monitoring požářiště zůstala pouze jednotka dobrovolných hasičů obce Kostelec nad Vltavou, a to do půl šesté ranní,“ dodala Matějů.

V karavanech nebyly žádné osoby. Žádná zranění nejsou hlášena.

Ohodnoť článek

Foto HZS JČK

Štítky Radava, Orlická přehrada, kemp, požár, karavan, hasiči, Kovářov, Vodní nádrž Orlík, Avia Motors, Škoda Yeti, Kostelec nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár v kempu Radava zaměstnal desítky hasičů. Jedenáct karavanů lehlo popelem  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.