Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z podvozku kamionu vyskákali tři cizinci. Migranty bezprostředně poté zadržela policie

Cizinečtí policisté zadrželi na konci minulého týdne v Českých Budějovicích skupinu cizinců, kteří do země přicestovali nelegálně. Do republiky se měli dostat s kamionem, který mířil do jedné z firem ve městě. Podle zjištění policie jde o tři mladíky pocházející z Blízkého východu.

Policisté muže zadrželi v pátek 23. července. Před polednem dostali na linku 158 informaci o třech mužích, kteří vystoupili z podvozku nákladního auta a odešli z areálu firmy, kam kamion dorazil. „Na místo byla vyslána hlídka, která po příjezdu bezprostředně nedaleko firmy zadržela mladé muže. Cizinečtí policisté po příjezdu na místo zjistili, že muži jsou občany zemí Blízkého východu a byli schováni na podvalníku nákladního vozidla tovární značky Man s návěsem,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura. Cizinec, který řídil automobil, podle mluvčího neměl o migrantech tušení.

Žádný ze zadržených mužů nerozuměl anglicky, proto musel na místo dorazit tlumočník, který ovládá pašťský jazyk. „V rámci toho provedli policisté úkony správního řízení a podali informaci na Krajskou hygienickou stanici k přestupkovému řízení s podezřením na porušení Ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví," dodal Bajcura.

Cizinci podle něj budou pravděpodobně v nejbližších dnech vyhoštěni z území členských států Schengenského prostoru.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, migranti, cizinecká policie, Blízký východ, České Budějovice, Krajská hygienická stanice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z podvozku kamionu vyskákali tři cizinci. Migranty bezprostředně poté zadržela policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.