Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Loupežné přepadení v Budějcích. Policie zveřejnila identikit obou pachatelů

Budějčtí kriminalisté pátrají po dvou mužích, kteří v úterý před pátou hodinou ranní přepadli poblíž křižovatky Čsl. Legií a J. Ježka v Suchém Vrbném procházející ženu. Té ukradli klíče, mobilní telefon, platební kartu a chytré hodinky. Policie nyní zveřejnila jejich identikit. Pokud muže poznáváte, kontaktujte policisty na lince 158.

K loupežnému přepadení mělo dojít v brzkých ranních hodinách. „K ženě přistoupili dva muži. Nejprve jí nabídli společnou cestu. Pak ji jeden z mužů uchopil za ruce, následně pod krkem a cizím jazykem řekl něco druhému muži. Ten jí prohledal kapsy bundy a ukradl jí klíče, mobilní telefon značky Samsung, který měla poškozená uložený v krytu spolu s platební kartou a dámské chytré hodinky. Ženě se pak podařilo jednoho pachatele kopnout a z místa utéct,“ popsala celý incident mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Policisté mají k dispozici identikit obou mužů. Muž, který se na ženu vrhnul, by měl být ve věku 30 až 35 let, asi 170 až 175 centimetrů vysoké, hubené postavy. Má krátké tmavé vlasy, byl bez brýlí a bez viditelného tetování. Na sobě měl oblečené kraťasy tmavé barvy, bílé tričko s malým modrým nebo černým znakem Nike na levé straně hrudi, na nohou měl tenisky. „Hovoří česky a zřejmě i ruským nebo podobným jazykem,“ dodala Schwarzová.

Druhý muž je zhruba stejně starý, o několik centimetrů vyšší než první pachatel a má hubenou postavu. „Má rovněž krátké tmavé vlasy. Oblečeny měl tmavé tepláky, na boku se světlým pruhem a šusťákovou bundu tmavé barvy. Také hovoří česky a rusky nebo obdobným jazykem. Nebyli si podobní, ale měli podobné postavy,“ doplnila mluvčí policie.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky České Budějovice, Suché Vrbné, Policie ČR, loupež, pátrání, policie, Samsung, Nike

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Štrouf

Dost kvalitní identikit. UK nebo jiná postsovětský původ je nezpochybnitelný. Je jich tu čím dál víc, většinou primitivové tak akorát do fabrik a když jim práce nevoní, končí to takhle. Stop přílivu pracovníkům z východu!

Pátek, 30. července 2021, 11:10Odpovědět

Martin Vašek

Podle ksichtu jasní Rusáci,svoloč jedna.

Pátek, 30. července 2021, 00:09Odpovědět

Loupežné přepadení v Budějcích. Policie zveřejnila identikit obou pachatelů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.