Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Muž našel při procházce na dně vypuštěného rybníka ruční granát

Předmětu, který připomínal ruční granát, si všiml muž při procházce okolo vypuštěného rybníka Velká Holná na Jindřichohradecku. Na místo zavolal policisty a pyrotechnik poté jeho nález potvrdil. Na zemi ležel ruční granát s označením F1.

Muž si podezřelého předmětu všiml v sobotu o uplynulém víkendu. Krátce před polednem se procházel u vypuštěného rybníku Velká Holna nedaleko Stráže nad Nežárkou. „Tam si všiml volně ležícího předměut, který připomínal ruční granát. O svém nálezu ihned informoval policii,“ sdělila policejní mluvčí Hana Bílková Millerová.

Na místo poté přijeli policisté z Jindřichova Hradce, kteří zavolali pyrotechnika z Českých Budějovice. Ten na místě potvrdil, že se jedná o ruční granát F1, který využívali vojáci sovětské či československé armády. Obsahuje 60 gramů výbušné nálože. Jelikož mohou střepiny doletět na vzdálenost 100 až 200 metrů, je nutné ho házet z úkrytu. Výbuch nastává za tři až čtyři sekundy od odjištění a odhození. 

„Pyrotechnik granát zajistil a převezl k následné bezpečné likvidaci,“ dodala mluvčí. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky policie, rybník, granát, nález, pyrotechnik, Formule 1, okres Jindřichův Hradec, Velká Holná, Československá armáda, Stráž nad Nežárkou, České Budějovice, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž našel při procházce na dně vypuštěného rybníka ruční granát  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.