Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Záchytka byla plná po osmé hodině večer. Záchranáři ošetřovali zranění od pyrotechniky, ale i podnapilé nezletilé

Rušnou noc za sebou mají naopak jihočeští záchranáři. Ti řešili během noci dvakrát více případů, než je běžné. Zasahovali u poranění pyrotechnikou, úrazů spojených s alkoholem, ale i podnapilé děti. Protialkoholní záchytná stanice byla plná už po osmé hodině večer.

Silvestrovský den byl podle mluvčí jihočeských záchranářů poměrně klidný. Zdravotnické posádky vyjížděly k celkem 155 případům. „Z hlediska denního průměru je to zhruba o 30 procent výjezdů méně, ale v porovnání s předchozími dvěma roky je to o 25 výjezdů více. Již během odpoledních hodin museli být dva pacienti směřováni na Protialkoholní záchytnou stanici v Českých Budějovicích,“ uvedla mluvčí Zuzana Fajtlová.

Požár vánočního osvětlení nebo spálené potraviny na sporáku. Hasiči za sebou mají klidnou noc

Poslední den roku bývá pro hasiče velmi často tím nejnáročnějším. Letošní silvestrovská noc ale byla pro jihočeské hasiče poměrně klidná. Během včerejšího večera řešili jen několik menších požárů. Vyjížděli hlavně v Českých Budějovicích, Milevsku,...

Náročnější už ale byla silvestrovská noc. Operační středisko záchranářů bylo posíleno o jednoho dispečera, celkem jich tedy tísňovou linku 155 zajišťovalo sedm. Za pacienty vyjíždělo 46 posádek ve 136 případech, což je dvojnásobek oproti „běžným“ nočním službám.

„K úrazům způsobených zábavní pyrotechnikou vyjeli záchranáři třikrát. Jedním z nich byl cizí státní příslušník, kterému pyrotechnika poranila obličej a oko a po ošetření byl převezen do českobudějovické nemocnice,“ popsala Fajtlová. Celkem sedmnáctkrát zasahovali záchranáři u úrazů spojených s intoxikací alkoholem. Podnapilých dospělých ošetřili šest, k nezletilým vyjížděli čtyřikrát. Záchytka byla podle Fajtlové plně obsazena už po osmé hodině večer. 

Ve čtyřech případech bylo nutné ošetřit pacienty po napadení. Podle jihočeských policistů ale nedošlo během noci k žádné mimořádné události.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JK

Štítky krimi, zdravotníci, záchranáři, zranění, silvestr, oslavy, pyrotechnika, pacient, České Budějovice, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Záchytka byla plná po osmé hodině večer. Záchranáři ošetřovali zranění od pyrotechniky, ale i podnapilé nezletilé  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.