Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeští policisté vyšetřují pokus o vraždu, muž zapálil svou partnerku

, aktualizováno 10. ledna 2022, 13:35

Jihočeští kriminalisté prošetřují pokus o vraždu z uplynulého víkendu. Muž z Písku při hádce polil svou partnerku hořlavou kapalinou a tu následně na ženě zapálil. Hrozí mu trest odnětí svobody až na 18 let.

Událost se stala v noci z pátku na sobotu v Písku, kde slavil narozeniny dvaapadesátiletý muž společně se svou přítelkyní. 

„V jednom okamžiku došlo k hádce a muž ženu polil hořlavou kapalinou a následně kapalinu na ženě zapálil. Hořící a křičící ženu pak uhasil vodou a přivolal záchranáře,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner. Důvodem hádky byla podle policie pravděpodobně žárlivost. 

Žena utrpěla podle mluvčí záchranářů Zuzany Fajtlové popáleniny druhého a třetího stupně v oblasti hlavy a hrudníku. „Po poskytnutí akutní přednemocniční péče byla převezena k dalšímu ošetření do spádového zdravotnického zařízení, následně byla posádkou zdravotnické záchranné služby transportována na specializované pracoviště v Praze,“ uvedla s tím, že bližší informace vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nemůže sdělovat.

„Útočníka policisté zadrželi a obvinili z pokusu vraždy, podali také podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby,“ dodal Matzner. Muže čeká soud. Hrozí mu trest odnětí svobody v délce 10 až 18 let.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky jižní čechy, Písek, policie, pokus, násilí, trestný čin, pokus o vraždu, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští policisté vyšetřují pokus o vraždu, muž zapálil svou partnerku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.