Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muže z Písku, který zapálil svou partnerku, poslal soud do vazby

Soud poslal do vazby muže z Písku, který měl na oslavě narozenin polít svou partnerku hořlavinou a zapálit ji. K incidentu došlo o prvním lednovém víkendu. Muže policie už dříve obvinila z pokusu o vraždu. Hrozí mu až osmnáct let vězení.

Událost se stala v noci z pátku na sobotu v Písku, kde slavil narozeniny dvaapadesátiletý muž společně se svou přítelkyní. „V jednom okamžiku došlo k hádce a muž ženu, pravděpodobně ze žárlivosti, polil hořlavou kapalinou a následně kapalinu na ženě zapálil. Hořící a křičící ženu pak uhasil vodou a přivolal záchranáře," uvedl už dříve policejní mluvčí Jiří Matzner, který dnes pro ČTK potvrdil, že muž byl soudem poslán do vazby.

Jihočeští kriminalisté prošetřují pokus o vraždu z uplynulého víkendu. Muž z Písku při hádce polil svou partnerku hořlavou kapalinou a tu následně na ženě zapálil. Hrozí mu trest odnětí svobody až na 18 let.

Ženu čeká dlouhodobé léčení. Utrpěla popáleniny v oblasti hlavy a hrudníku. Po poskytnutí akutní přednemocniční péče byla převezena k dalšímu ošetření do spádového zdravotnického zařízení, následně byla transportována na specializované pracoviště v Praze," uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Muže policie zadržela ihned po incidentu a obvinila ho z pokusu o vraždu. Hrozí mu trest odnětí svobody v délce 10 až 18 let.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto | Zdroj ČTK

Štítky ČR, kriminalita, vražda, Písek, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muže z Písku, který zapálil svou partnerku, poslal soud do vazby  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.