Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Řidič nezvládl zatáčku a srazil chodce. Hrozí mu až osm let vězení

Až čtyři roky vězení hrozí řidiči, který v minulém roce srazil u rybníka Voborský na Jindřichohradecku člověka. Cizinec, který auto řídil, podle policie pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost stavu silnice a dostal v zatáčce smyk. Sražený muž se musel několik týdnů léčit. V nejbližších dnech by mělo být zahájeno trestní stíhání podezřelého za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

Událost se stala 30. října. Řidič měl jet podle policie pravděpodobně příliš rychle a nezvládl vybrat zatáčku. „Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí pravotočivé zatáčky dostal na vlhké vozovce s vozidlem smyk, vyjel vlevo mimo komunikaci na travnatý pás, kde nejprve narazil levým bokem vozidla do dvou plastových kádí na ryby a poté srazil chodce stojícího u výpusti rybníka Voborský," informovala policejní mluvčí Hana Bílková Millerová.

Sražený muž utrpěl zranění, se kterými se musel dlouho léčit a je stále v pracovní neschopnosti. Řidič je podezřelý z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. „V případě soudem uznané viny muži hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest," dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky krimi, nehoda, policie, kriminalisté, dopravní nehoda, okres Jindřichův Hradec, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Když ožralý myslivec zastřelí kluka co spí ve stohu, tak dostane podmínku. Když řidič srazí chodce a ten přežije tak je to na vězení. Tomu říkám spravedlnost.

Sobota, 5. února 2022, 12:35Odpovědět

Řidič nezvládl zatáčku a srazil chodce. Hrozí mu až osm let vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.