Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Agresivní skialpinista napadl na Šumavě dva strážce parku, způsobil jim četná zranění

Skialpinista brutálně napadl dvojici strážců Národního parku Šumava poté, co ho upozornili, že vstoupil do chráněného území mimo značenou stezku. Incident se stal v oblasti Rozvodí v přírodní památce Královský hvozd. Oba strážci při konfliktu utrpěli četná zranění. Nejde o první takové napadení na Šumavě.

„Dva strážci Správy NP Šumava při běžné kontrole upozornili dva skialpinisty na to, že vstoupili do chráněného území mimo značenou stezku a že jim hrozí postih. Po tomto slovním upozornění však okamžitě došlo k fyzickému napadení obou strážců. Útočník jim způsobil četná zranění,“ popsal okolnosti incidentu mluvčí Správy NP Šumava Jan Dvořák. 

„Oba lyžaři následně místo incidentu opustili. Naši strážci prostřednictvím krizové linky 158 přivolali pomoc. Zároveň byli vyrozuměni členové Horské služby, kteří na místo incidentu přijeli poskytnout první pomoc napadeným mužům. Oba strážci byli následně převezeni k ošetření do Klatovské nemocnice a věc začala šetřit Policie ČR,“ doplňuje Jan Dvořák. Jeden ze strážců měl utrpět zranění hlavy. Policie případ vyšetřuje jako přečin násilí proti úřední osobě. Útočníkovi hrozí až čtyřletý trest vězení.

Oblast Královského Hvozdu na Železnorudsku je v zimním období oblíbenou destinací pro skialpinisty. Avšak na celém území Přírodní památky Královský Hvozd a Národní přírodní rezervace Černé a Čertovo jezero je možné se pohybovat pouze po přístupných turistických trasách. To ale mnozí lyžaři nedodržují, navíc vjíždějí do lesních porostů, což vysloveně zakazuje zákon o lesích a to na celém území České republiky.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky napadení, strážce, národní park, Šumava, NP Šumava, úraz, Národní park Šumava, Královský hvozd, Rozvodí, Jan Dvořák, Klatovská nemocnice, a.s., Policie České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní skialpinista napadl na Šumavě dva strážce parku, způsobil jim četná zranění  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.