Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Kamarádce poslala vyfocenou platební kartu. Během chvíle přišla o tisíce korun

Jihočeští policisté řeší další případ podvodu na internetu. Obětí se tentokrát stala žena, která naletěla podvodníkovi vydávajícímu se za její kamarádku. V domnění, že se přihlašuje do soutěže o 50 tisíc korun, poslala žena neznámému pachateli vyfocenou platební kartu, ze které jí následně zmizelo několik tisíc korun. Policie po pachateli pátrá.

K incidentu došlo včera večer. Ženě se měla přes sociální síť Messenger ozvat kamarádka, která ji lákala, aby se přihlásila do soutěže o 50 tisíc korun. Než do hry vstoupí, musela žena poslat vyfocenou platební kartu. „Poškozenou ženu nenapadlo, že jde o podvod, když ji zprávu poslala „kamarádka", a tak bez jakéhokoliv podezření platební kartu ofotila a zaslala zpět, aniž by věděla, s kým vlastně komunikuje,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová

Během hodiny a půl přišla žena o více než 13 tisíc korun. V tu chvíli bylo jasné, že se stala obětí podvodu, ihned proto informovala o celé situaci policii. Ta se nyní případem zabývá. 

V podobných situacích by měli být lidé velmi pozorní. „V případě, že po vás chce někdo sdělit údaje například o platební kartě, vždy si ověřte, s kým ve skutečnosti komunikujete. Pachatelé se nezřídka dokážou vydávat za osoby vám známé či blízké. Proto buďte velmi obezřetní a nikdy nesdělujte třetím osobám nejen údaje o platebních kartách, ale ani žádné vaše osobní údaje,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, podvod, policie, internet, platební karta, Facebook Messenger

Kamarádce poslala vyfocenou platební kartu. Během chvíle přišla o tisíce korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.