Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidič v octavii dostal smyk a skončil v příkopu. Kusy auta přelétaly do protisměru

Dvě nehody, které dnes omezily provoz na trase mezi Českými Budějovicemi a Lišovem, vyšetřují jihočeští policisté. První nehodu způsobila pravděpodobně nepříměřená rychlost a mokrá vozovka, druhou řidič náklaďáku, který poničil auta stojící u místa první nehody. Kromě vyšetřování obou incidentů policie pátrá po řidiči náklaďáku, který z místa odjel.

K oběma nehodám došlo na silnici I/34 mezi Českými Budějovicemi a Lišovem. První havárii způsobila pravděpodobně nepřiměřená rychlo a mokrá vozovka. „Řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia Combi na trase z Lišova do krajské metropole, kdy pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povrchu komunikace, na mokré vozovce zřejmě vjel do kaluže, dostal smyk a vjel vlevo do středových svodidel,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura. Auto se několikrát otočilo kolem své osy a sjelo do příkopu. 

Po nárazu do svodidel z auta upadaly plastové části, které zůstaly ležet na silnici v protisměru. „U krajnice proto zastavila řidička osobního vozidla Škoda Octavia Combi a řidič užitkového vozidlo tovární značky Ford Tranzit. V tu chvíli kolem nich jel dosud neznámý řidič blíže nezjištěného nákladního vozidla s návěsem, oranžové nebo červené barvy s šedivou plachtou, který poškodil levou stranu obou stojících vozidel a poté, aniž by zastavil, odjel směrem na Lišov,“ popsal Bajcura.

Policie proto žádá svědky, kteří nehodu viděli a mohl by pomoct s vyšetřováním, aby se ozvali na telefonní číslo 974 226 588 nebo na linku 158.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie, havárie, Škoda Octavia, Lišov, České Budějovice, Ford Motor Company

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič v octavii dostal smyk a skončil v příkopu. Kusy auta přelétaly do protisměru  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.