Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na budějckém letišti spadl větroň. Pilota převezli ve velmi vážném stavu do nemocnice

, aktualizováno 25. června 2022, 20:15

Na letišti v Plané spadl dnes kolem šesté hodiny večer větroň. Na palubě cestoval starší muž, který utrpěl velmi těžká mnohačetná poranění. Záchranáři ho ve vážném stavu převezli do budějcké nemocnice. O události informovala mluvčí zdravotníků Zuzana Fajtlová.

K pádu větroně došlo kolem šesté hodiny večer na letišti v Plané. „Na místo události okamžitě vzlétla posádka letecké záchranné služby s vrtulníkem a zároveň s nimi vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci mající základnu také na letišti v Plané," vysvětlila mluvčí zdravotníků Zuzana Fajtlová.

Na palubě cestoval starší muž, který podle ní utrpěl velmi těžká mnohačetná poranění. „Muž byl v bezvědomí a záchranáři jej napojili na umělou plicní ventilaci, zajistili žilní vstup včetně farmakoterapie a imobilizovali jej celotělovou vakuovou matrací,“ popsala mluvčí. Podle policie se měli krátce po startu objevit u stroje blíže nespecifikované problémy. „Z výšky několika desítek metrů spadl na travnatou plochu vedle ranveje,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Muž byl následně ve velmi vážném stavu převezen na anesteziologicko-resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice. Událost je v šetření boršovských policistů, kteří budou spolupracovat s vyšetřovateli Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JK, HZS JK

Štítky krimi nehoda, větroň, letiště, Planá, Nemocnice České Budějovice, Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na budějckém letišti spadl větroň. Pilota převezli ve velmi vážném stavu do nemocnice  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.