Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Muž se po telefonu loučil se svým bratrem. Před sebevraždou ho zachránili policisté

Šťastný konec měl dramatický zásah prachatických policistů. Na ně se obrátil muž, kterému volal jeho bratr a loučil se s ním. Hlídka okamžitě vyrazila na určené místo, kde po chvíli našla hledaného muže s provazem kolem krku. Zasahující policisté muže rychle vysvobodili a přivedli ho zpět k vědomí. Nakonec ho předali záchranářům, kteří ho převezli do nemocnice.

K události došlo včera kolem sedmé hodiny večer v Prachaticích. Na tísňovou linku se ozval muž, kterému volal jeho bratr s tím, že má lano na krku a chce se s ním rozloučit. „Policisté měli pouze orientační adresu, kde by se mohl nacházet. Hlídka ve složení Petr Balek a Pavel Špiroch díky dobré místní a osobní znalosti dorazila k místu, kde by mohl pobývat. Jednalo se o panelový dům na sídlišti v Prachaticích, ve kterém se okamžitě začali na muže doptávat,“ popsala událost policejní mluvčí Martina Joklová.

Jedna z obyvatelek poslala policisty do sklepa domu. Dveře do místnosti byly ale zavřené, a tak se je rozhodli vyrazit, protože za nimi slyšeli chrčení. „Po vniknutí do sklepa uviděli muže, jak visí za krk na umělohmotném pleteném laně, které měl připevněné na teplovodní trubce u stropu, byl v bezvědomí a vydával chrčivé zvuky,“ uvedla mluvčí.  

Pavel Špiroch a Petr Balek chytli muže za nohy a lano přeřízli. Poté ho dali do stabilizované polohy a uvolnili mu dýchací cesty. Až po chvíli se podařilo přivést ho k vědomí. „Muže si následně převzala přivolaná zdravotnická záchranná služba a převezla jej do nemocnice. Včasné vypátrání muže, kde sehráli roli opravdu sekundy, a následná první pomoc zasahujících policistů, měla při jeho záchraně zásadní podíl, za což jim patří poděkování," uzavřela Joklová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, policie, sebevražda, pomoc, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se po telefonu loučil se svým bratrem. Před sebevraždou ho zachránili policisté  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.