Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidič nedal přednost motorkáři. Ten po transportu do nemocnice zemřel

Jihočeští kriminalisté trestně stíhají muže, který při nehodě nedal přednost v jízdě motorkáři. Ten havaroval a po leteckém transportu do nemocnice zemřel. V případě odsouzení hrozí obviněnému odnětí svobody na jeden rok až šest let.

Vyšetřovatelé muži předali podezření, informovala dnes policejní mluvčí Hana Bílková Millerová„Jindřichohradečtí kriminalisté nyní trestně stíhají podezřelého muže (ročník 1935), který jako řidič osobního vozidla Ford při vjíždění z místa mimo pozemní komunikaci pravděpodobně nedal přednost poškozenému jedoucímu na motocyklu po hlavní silnici směrem z obce Dačice na obec Budíškovice,“ popsala událost. 

Nehoda se stala v katastru obce Budíškovice, zhruba pět kilometrů za Dačicemi. Kvůli nedání přednosti se motorka střetla s automobilem. Muž utrpěl těžká mnohočetná zranění a letěl pro něj vrtulník. Po transportu do českobudějovické nemocnice ale zemřel. 

„Podezřelý muž svým chováním naplnil skutkovou podstatu trestného činu usmrcení z nedbalosti. V případě soudem uznané viny tomuto hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až šest let,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JK

Štítky Ford Motor Company, Dačice, Budíškovice, Nemocnice České Budějovice, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič nedal přednost motorkáři. Ten po transportu do nemocnice zemřel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.