Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bombou vyhrožoval už podruhé. Muži hrozí až pět let vězení

Až pět let vězení hrozí třicetiletému muži z Prachaticka, který na konci května nahlásil bombu na čerpací stanici na Lidické třídě v Českých Budějovicích. K činu se policii později přiznal. Poplašnou zprávu ale nešířil poprvé, za stejný skutek byl odsouzen už v roce 2019.

O zásahu na čerpací stanici na Lidické třídě v Českých Budějovicích informovala policie 25. května odpoledne. Anonym oznámil, že je na čerpací stanici bomba. Policie kvůli tomu musela oblast uzavřít a prohledat. Žádné výbušné zařízení ale nenašla. Muž, který falešnou zprávu nahlásil, se později sám přiznal. 

Na Lidické třídě v Českých Budějovicích zasahovali policisté. Po poledni přijali anonymní oznámení o uložení bomby na čerpací stanici. Před 14. hodinou zásah ukončili, silnice je opět průjezdná.

„Policisté se případem dále zabývali a v těchto dnech sdělili muži obvinění. Jak zjistili, třicetiletý pachatel z Prachaticka se tohoto skutku nedopustil poprvé. Naposledy byl za přečin šíření poplašné zprávy odsouzen v roce 2019 k nepodmíněnému trestu odnětí svobody ve výměře 48 měsíců, který vykonal,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Ani to ho ale neodradilo od toho, aby se stejného skutku dopustil znovu. „Tentokrát mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky krimi, bomba, vyšetřování, policie, čerpací stanice, České Budějovice, okres Prachatice, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bombou vyhrožoval už podruhé. Muži hrozí až pět let vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.