Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Muž našel na louce munici do bazuky z druhé světové války

K nálezu protitankové munice z druhé světové války vyjížděli včera volarští policisté. Střelu našel na louce nedaleko svého domu muž, který vše ihned oznámil na policii. Na místo dorazil pyrotechnik, který střelu převezl k bezpečné likvidaci.

Na louku do Prachatic vyjížděli volarští policisté včera po deváté hodině ráno. Volal jim totiž muž, který během rekultivace louky narazil na předmět, který připomínal munici. „Na místo vyjel pyrotechnik, který určil, že se jedná o protitankovou střelu do přenosné ruční zbraně Bazooka, ráže 60 milimetrů, označení M6A3, pocházející z druhé světové války,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová.

Nalezenou munici poté převezl k bezpečné likvidaci. „Během zákroku nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku,“ dodala Joklová.

Lidé by při nálezech neznámých předmětů měli vždy označit místo a informovat policii. Rozhodně by s nimi neměli manipulovat nebo je nějak prozkoumávat. Ve většině případů se totiž jedná o zkorodované a plně funkční předměty z druhé světové války, u kterých může nevhodnou manipulací dojít k narušení pláště a následnému ohrožení zdraví a majetku, uvedla před časem Joklová.

Mladík hodil protitankovou minu do koše. Díky jeho matce pro ni přijela policie

Mladý muž našel včera protitankovou minu v Branišovském lese na okraji Českých Budějovic. Předmět nejprve hodil do koše. Když se o něm ale doma zmínil, zavolali společně s matkou policii. Pyrotechnik materiál zajistil a zneškodnil.

Takovým příkladem je mladý muž, který letos našel na okraji Branišovského lesa v Českých Budějovicích cvičnou bakelitovou protitankovou minu. Předmět ale v domnění, že se nejedná o nic nebezpečného, vyhodil do plastového koše. Na policie vše oznámil až poté, co se o nálezu zmínil doma.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, policie, munice, pyrotechnik, druhá světová válka, louka, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž našel na louce munici do bazuky z druhé světové války  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.