Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V červenci na silnicích v Jihočeském kraji zemřelo pět lidí, stejně jako loni

V červenci zemřelo při dopravních nehodách na silnicích v Jihočeském kraji pět lidí, stejně jako loni v tomto období. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 30 životů, což je o čtyři více než před rokem.

„Zdá se mi, že lidé na silnici zbytečně riskují a přeceňují své schopnosti. Evidujeme i větší míru jisté bezohlednosti, kdy se řidiči často chovají velmi nezodpovědně," řekl ČTK jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura. Dodal však, že porovnání statistiky s loňským rokem může být lehce zavádějící. „Musíme si uvědomit, že velkou část roku 2021 ovlivnil koronavirus a to se týkalo i provozu na vozovkách, který byl kvůli různým opatřením nižší než v předchozích letech," řekl Bajcura.

Celkem se během července na jihu Čech stalo 361 nehod, což je o 92 méně než loni. Při nehodách bylo 14 lidí těžce zraněno, 175 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 28,73 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Řidič nedal přednost motorkáři. Ten po transportu do nemocnice zemřel

Jihočeští kriminalisté trestně stíhají muže, který při nehodě nedal přednost v jízdě motorkáři. Ten havaroval a po leteckém transportu do nemocnice zemřel. V případě odsouzení hrozí obviněnému odnětí svobody na jeden rok až šest let.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejtragičtějšími dny končícího měsíce byly úterý 12.července a úterý 26.července se 17 nehodami.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky nehoda, automobilová, červenec, 2022, Jihočeský kraj, silnice, havárie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V červenci na silnicích v Jihočeském kraji zemřelo pět lidí, stejně jako loni  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.