Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

K vytápění bytu používali svíčky a gril. Šest lidí se přiotrávilo zplodinami

O tom, že topit si v bytě svíčkami a grilem není nejlepší nápad, se přesvědčila šestice obyvatel jednoho domu ve Větřní na Českokrumlovsku. Všichni se totiž přiotrávili oxidem uhelnatým, čtyři z nich museli být převezeni do nemocnice na pozorování. Pachatel může jít až na tři roky do vězení.

K události došlo v noci z pátka na sobotu v bytě v Šumavské ulici ve Větřní na Českokrumlovsku. Tady si jeden z obyvatel bytu chtěl přitopit svíčkami a grilem. „Už ale nedomyslel, že při topení v uzavřených prostorech je důležité mít zajištěný přívod čerstvého vzduchu. V bytě tak vznikal ve velké koncentraci oxid uhelnatý, který přiotrávil všechny, kteří se v bytě nacházeli," popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Čtyři osoby museli zdravotníci převézt do nemocnice v Českém Krumlově na pozorování. Případ vyšetřují policisté jako ublížení na zdraví z nedbalosti. „V případě dopadení a prokázání vini hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři léta,“ dodal mluvčí.

Policie upozorňuje, aby lidé při vytápění vnitřních prostor pomocí uhlí, plynu nebo dřeva mysleli na to, že musí mít vždy zajištěný přívod čerstvého vzduchu. „Mohou tím předejít zdraví nebezpečným komplikacím spojeným s nadýcháním se oxidem uhelnatým,“ uzavřel Šupík.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky krimi, policie, Český Krumlov, topení, svíčka, gril, okres Český Krumlov, Větřní, Nemocnice Český Krumlov, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K vytápění bytu používali svíčky a gril. Šest lidí se přiotrávilo zplodinami  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.